De gemeente Rijswijk is gestopt met het aansluiten van nieuwe schakelkasten op het ondergrondse kabelnetwerk voor de openbare verlichting. Dit om inwoners geen overlast te bezorgen in de komende maanden waarin de dagen korter worden. In april 2018 begint de gemeente weer met aansluiten van schakelkasten. Van de in totaal 110 schakelkasten moeten er nog 26 worden aangesloten.

Rijswijk kampt ieder jaar met zo’n vijftienhonderd storingen in de openbare verlichting. Om daar sneller op te kunnen reageren, plaatst de gemeente nieuwe, moderne schakelkasten. Helaas heeft dat in sommige straten en buurten het soms langdurig uitvallen van de straatverlichting tot gevolg: het nieuwe systeem communiceert nog niet goed met het oude. De gemeente betreurt de overlast; zodra het nieuwe systeem volledig functioneert, daalt het aantal langdurige storingen fors.

De reden dat het nieuwe systeem nog niet goed functioneert is dat het onderliggende kabelnetwerk veel slechter is dan verwacht. De werkzaamheden duren daardoor ook langer dan aanvankelijk was gepland. Nu de dagen korter worden, wil de gemeente de overlast van uitvallende verlichting zoveel mogelijk beperken. De onderhoudsdienst repareert uiteraard storingen, maar de aansluiting van schakelkasten op het netwerk is uitgesteld tot april 2018.

Bron: Gemeente Rijswijk