Woensdagavond 8 november was er op het stadhuis een inloopbijeenkomst over inspraakprocedure voor het nieuwe sportcomplex aan de Burgemeester Elsenlaan. Medewerkers van de gemeente waren aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Tijdens de inloopbijeenkomst werd er naast uitleg ook een presentatie gegeven en kon men een reageren op de plannen van de gemeente.
Dit kon ook schriftelijk door het invullen van een reactieformulier. De reacties worden betrokken bij de verdere besluitvormingsprocedure die het plan nog moet doorlopen.

Op de centraal gelegen locatie op de hoek van de Sir W. Churchilllaan met de Burgemeester Elsenlaan stond tot voor kort een schoolgebouw. Dit gebouw is in 2016 gesloopt waarna een geschikte locatie ontstond van ruim 10.000 m2. De grond is eigendom van de gemeente. In februari 2017 werd de locatie aangewezen als voorkeurslocatie voor een nieuwe sporthal. Het nieuwe sportcomplex moet de sterk verouderde Marimbahal, de Van Zweedenzaal en de door brand getroffen gymzaal aan de P. van Vlietlaan gaan vervangen.

De hoofdgebruikers worden volleybalvereniging Inter Rijswijk, de basketbalvereniging Lokomotief en de badmintonvereniging BC Randstad. Daarnaast gaan nog een tiental kleinere (sport)verenigingen gebruikmaken van de accommodatie.

Op de gemeentelijke website www.rijswijk.nl/sportcomplex treft u diverse documenten aan over het nieuwe sportcomplex, waaronder de stedenbouwkundige visie, het raadsvoorstel en het schetsontwerp.

Foto’s: Wim Mecksenaar