Rijswijks Dagblad | Lokaal Sociaal akkoord getekend in nieuw Werkgevers Servicepunt Rijswijk

Lokaal Sociaal akkoord getekend in nieuw Werkgevers Servicepunt Rijswijk

mainImage
Lokaal Sociaal akkoord getekend in nieuw Werkgevers Servicepunt Rijswijk

BBR-voorzitter Klaas Aantjes en wethouders René van Hemert en Bjorn Lugthart hebben in het donderdag geopende Werkgevers Servicepunt het Lokaal Sociaal Akkoord ondertekend.

“Hoge ambities en concrete acties voor de werkgelegenheid in Rijswijk. Dat zijn de ingrediënten van het gesloten Rijswijkse Lokaal Sociaal Akkoord”, vertelt wethouder Lugthart. In het Werkgevers Servicepunt moeten Rijswijkse werkgevers en werkzoekenden elkaar vinden voor werk. “Rijswijk maakt samen werk van werk”, aldus de gemeente Rijswijk op Twitter.Namens de gemeente ondertekenden wethouder Werk Björn Lugthart en wethouder Economische Zaken René van Hemert het Lokaal Sociaal Akkoord. Klaas Aantjes tekende namens de BBR. Wethouder Björn Lugthart is trots op de samenwerking tussen bedrijfsleven en gemeente. “Ik ben onder de indruk van de enorme belangstelling vanuit het bedrijfsleven. Aan het Lokaal Sociaal Akkoord werken meer dan 50 bedrijven mee. Dat bewijst dat iedereen het belang van een bloeiende werkgelegenheid in de regio onderkent en dat hiervoor samenwerking nodig is. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat iedereen de kans krijgt om werk te vinden. Ik vind het dan ook geweldig dat we er in geslaagd zijn om naast de positieve intenties ook een stap verder te gaan, door het Lokaal Sociaal Akkoord ook uit te werken in een concreet actieprogramma.”

Goede relatie met bedrijfsleven
Wethouder René van Hemert benadrukt de band tussen de gemeente en het Rijswijkse bedrijfsleven. “We hebben als gemeente een goede relatie met de Rijswijkse bedrijven. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de economie en werkgelegenheid in de stad. Daarom investeren we in een aantrekkelijk vestigingsklimaat en een goede dienstverlening richting bedrijven. Het Werkgeversservicepunt levert hier een belangrijke bijdrage aan.”

BBR bestuurder Peter Hartevelt onderkent het belang van een goede samenwerking. “Als BBR hebben we namens de ondernemers erop gehamerd dat het uitermate belangrijk is dat de ondernemers één loket bij de gemeente hebben waar alles wordt geregeld. Wanneer ze bij wijze van spreken tien verschillende mensen moet bellen en 15 formulieren invullen, haken ze af. Het feit dat nu het woord ‘service’ is opgenomen in de nieuwe naam laat zien dat we dit kunnen gaan verwachten. Hierdoor kunnen we als BBR de ondernemers ook met een gerust hart naar het werkgeversservicepunt verwijzen als ze een werknemer zoeken, wetende dat dit ook voortvarend en servicegericht wordt geregeld. Dit bereiken we alleen met een goede samenwerking tussen alle betrokkenen.”

Kijk hier naar een filmpje van de officiële opening van het Werkgevers Servicepunt.
https://twitter.com/twitter/statuses/959142039165308928

Voor meer informatie over het Werkgevers Servicepunt Rijswijk, ga naar: https://www.wsprijswijk.nl/


Foto: Digitaal Dagblad