Concept van Rijswijks architectenbureau redt mogelijk vele levens

mainImage
Concept van Rijswijks architectenbureau redt mogelijk vele levens

Het Rijswijkse architectenbureau Waterstudio aan de Generaal Berenschotlaan heeft mogelijk goud in handen. Ingerichte containergebouwen drijvend op gerecyclede plastic flessen zouden in overstromingsgevoelige gebieden als Bangladesh vele levens kunnen redden. De website businessinsider.nl meldt dat Waterstudio binnenkort vijf zogenaamde ‘City Apps’ gaat afleveren in een sloppenwijk van de hoofdstad Dhaka.

Bangladesh is een van de landen/gebieden waar veel stormen en overstromingen plaatsvinden. Ieder jaar vinden dan ook vele mensen de dood in het regenseizoen. Het idee van het Rijswijkse architectenbureau biedt mogelijk uitkomst.

Containergebouwen op duizenden drijvende gerecyclede plastic flessen. Je moet er maar op komen. Waterstudio in Rijswijk deed het en is nu bezig met de uitvoering ervan. Het is nu zover dat containers ingericht kunnen worden als klaslokaal, internetcafé, maar ook als gemeenschappelijke keuken, openbare toiletten en douches. Energie kan worden opgewekt met behulp van op het dak gemonteerde zonnepanelen. Doordat de gebouwen vastgemaakt worden aan de zeebodem en daardoor mee kunnen bewegen, zijn ze beter bestand tegen stormen.

Foto: Waterstudio.nl 


Foto: Digitaal Dagblad