Na maanden van voorbereidingen om tot een mooi en natuurvriendelijk ontwerp te kamen, waarbij men hulp heeft gekregen van de kinderen van de Brede school Stationskwartier en uit de omgeving, is het zover.

Op dinsdag 28 november om 16.00 uur opent wethouder Marloes Borsboom natuurspeeltuin Het Tunneldak. De ING heeft in 2016 in samenwerking met de gemeente, geld beschikbaar gesteld voor een project. Bewoners konden kiezen uit drie projecten en ze kozen voor een natuurspeelplek.

Omdat de kinderen het heel belangrijk vonden dat de natuurspeeltuin ook een plek wordt waar kleine diertjes zoals insecten, vogels en vlinders zich thuis voelen, is er bij-vriendelijke beplanting uitgezocht.

Tijdens de officiƫle opening van de natuurspeeltuin wordt ook het bijenconvenant door wethouder Barsboom ondertekend. De gemeente Rijswijk heeft de ambitie om Rijswijk groener, diverser en
kleurrijker te maken. ln Rijswijk proberen we samen met zo veel mogelijk organisaties ervoor te zorgen dat (wilde) bijen en andere insecten voldoende voedsel en nestgelegenheid hebben in een aantrekkelijke en kleurrijke omgeving.

Voor meer informatie over het project natuurspeeltuin Het Tunneldak: www.speelplan.nl/rijswijktunneldak.