Goed nieuws voor inwoners van de regio Haaglanden die hun woning mooier, comfortabeler en energiezuiniger willen maken. Voortaan vinden zij op één centrale plek – de website Woonwijzerwinkel.nl – alle informatie die zij nodig hebben om aan de slag te gaan. In deze nieuwe virtuele winkel vinden bewoners adviezen en producten om hun woning te verbeteren én gespecialiseerde lokale bedrijven die daarbij kunnen helpen. De regio vierde de start van deze website op 18 en 20 november met feestelijke activiteiten in de acht deelnemende gemeenten.

Woonwijzerbus op tournee

Onder het motto ‘Met de Woonwijzerwinkel de wijk in’ trok de Woonwijzerbus langs de acht deelnemende gemeenten om energieke burgers en ondernemers in het zonnetje te zetten, en werd in iedere gemeente de website officieel in gebruik genomen. De tournee startte op 18 november in de gemeente Rijswijk met een ontbijt voor bewoners en ondernemers op het gemeentehuis, gevolgd door de aftrap door wethouder Marloes Borsboom (Duurzaamheid). Met een druk op de knop opende zij de start van de tournee van de Woonwijzerbus. Na Rijswijk ging de bus naar Pijnacker-Nootdorp, Westland, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar Zoetermeer om te eindigen in Den Haag. Daar werd de actie afgesloten met een feestelijk slotmoment. Gezamenlijk werd daar de energiebox, samengesteld door de acht gemeenten, uitgereikt aan de Voedselbank Haaglanden.

Website en winkel

De website Woonwijzerwinkel.nl is een digitaal energieloket voor bewoners en ondernemers in de regio. Bewoners vinden er inspiratie, advies en ondersteuning en bedrijven vinden er een podium om hun diensten op aan te bieden. Iedere gemeente heeft een eigen gedeelte met lokaal nieuws, projecten en activiteiten. De Woonwijzerbus komt overigens niet alleen tijdens de opening naar bewoners toe. Dit reizende filiaal van de grote Woonwijzerwinkel-showroom in Rotterdam zal met regelmaat te vinden zijn in de Haaglandengemeenten. Bewoners kunnen uiteraard ook de Woonwijzerwinkelshowroom bezoeken in Rotterdam