De aftrap van de Karaffenestafette was woensdag 24 januari om 15.00 uur in restaurant idz HEERLIJK, Herenstraat 8 in Rijswijk.
Burgemeester Michel Bezuijen en Wim Drossaert van Dunea deden de feestelijke aftrap van de Karaffenestafette, die ook officieel van start ging in de gemeente Rijswijk.

Zij overhandigden 12 karaffen aan Els Fischer, eigenaar van restaurant idz HEERLIJK. Door het schenken van kraanwater wordt onnodig gebruik van plastic of glazen flessen en de bijbehorende transportkosten voorkomen. Daarom is Dunea gestart met de kraanwatercampagne.

Stap voor stap wordt de actie uitgerold in de 19 gemeenten binnen het leveringsgebied. Dunea biedt de karaffen, de ondernemer doet de rest. De campagne loopt al in Den Haag, Leiden, Oegstgeest, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Wassenaar.

Op de planning staan verder de gemeenten Noordwijk, Katwijk, Hillegom en Alphen aan den Rijn. Ondernemers hoeven niet te wachten op de estafette, bestellen kan ook op eigen initiatief, kijk voor meer informatie op www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Foto’s en video door Wim Mecksenaar: https://www.youtube.com/watch?v=a_lwt8-XXjg