Naar aanleiding van een vraag van het Rijswijks Dagblad over de ervaringen van het nieuwe parkeerbeleid nog voordat deze op 1 januari van kracht, kregen we op Facebook veel reacties binnen. Van veel verontruste Rijswijkers, maar ook van enkele Rijswijkse gemeenteraadsleden. Een kleine bloemlezing waardoor te zien is welke problemen er zich gaan voordoen en waar men nu al mee te maken heeft.  

Caroline Lientje Feit dat je voor sommige gebieden geen parkeervergunning aan kan vragen, dit onder het mom ‘nieuwbouw heeft MEESTAL eigen parkeergelegenheid’.. oftewel worden de bewoners die dit niet hebben, op enorme kosten gejaagd! Zowel bij mij (generaal Eisenhowerplein) als ook op de Beatrixlaan.. Ow en op vragen aan de gemeente krijg je geen antwoord.. dus ervaring, slecht! Slechte informatievoorziening en slechte regeling waarbij geen rekening wordt gehouden met alle inwoners.. hoef niet tot 1-1 te wachten om dit al te ervaren;-)

Ed Braam:  Meeste klachten gaan over mantelzorg. Bij de balie van Stervoorde (Welzijn Rijswijk) staan onervaren medewerkers die niets weten van de regels in Rijswijk gericht op mantelzorgers. Zonder inschrijving als mantelzorger geen vergunning.

Hennie de Man Als deze medewerkers bij Welzijn Rijswijk nog niet of nog niet goed zijn geïnformeerd over het beleid t.a.v. het parkeren voor mantelzorgers per 1 januari, is het wel weer erg kort door de bocht om deze medewerkers dan als onervaren te kwalificeren.

Hennie de Man Problemen met een aanvraag parkeervergunning? Een aanvraag via internet loopt gesmeerd! Ik heb op vrijdag 9 december via internet mijn vergunning aangevraagd, de gevraagde gegevens ingevuld en gevraagde documentatie bijgesloten.
Dan is het weekend, maar…. op dinsdag 13 december had ik de aanvraagbevestiging + vergunning per post binnen, gedateerd maandag 12 december. Het werkt dus wel en snel via internet, maar ja….?

Ron Meurink Op dinsdag 20 december via internet een vergunning aangevraagd en betaald. Een week later nog niks gehoord zelfs geen bevestiging gekregen. Vandaag maar een telefoontje aan wagen.

Friederike Pondman-Kleyheeg In mijn wijk, omgeving In den Bogaard, wordt kennelijk het hoge tarief berekend óók voor mijn bezoek. Dit vind ik merkwaardig! Pas in februari (?) krijgen de bewoners meer informatie o.a. hoe eea digitaal is aan te vragen etc.
Voorlopig is wel dagdeelvergunning geldig (tot eind 2017). TIP schaf nu nog een aantal dagdeelvergunningen aan voor eind van dit jaar? In de hele wijk zie ik geen informatie borden die de veranderingen alvast aankondigen. Voor mij als bewoner met eigen auto verandert er niets, alleen geen sticker meer op de autoruit. De digitale aanvraag en verlening van de belanghebbende vergunning is bij mij bijzonder vlot afgerond.

 

Hans van Overbeeke In Den Haag wordt het weken/maanden vooraf aangekondigd op de borden. Hier is er nog niets van te zien.

Jense Dick Ik kreeg een klacht van een ondernemer die er niet om liegt. Heeft een winkel in de Willemstraat. Moet ook aan huis bezorgen en heeft dus een zakelijke vergunning. 360 euro meen ik. Gelukkig voor de middenstand, drukke zaterdag. Geen plek dus parkeert in Esdoornstraat. Boete, 99 euro, want daar mag je met die vergunning niet staan. Mijn mening, bizar en onterecht. Ben ik vanmiddag in Voorburgse Herenstraat. Parkeren onder de rijksweg. Twee uur, gratis, op de blauwe zone. Dan steekt het mij als Rijswijks raadslid dat we er nu zo een troep van aan het maken zijn. Dat kan en moet echt anders, Maar goed, dat zal wel na 2018 worden.

Remi Hompe Te laat. De burger is totaal niet meegenomen in dit proces.

Caroline Lientje Misschien stomme vraag, maar ik zie behoorlijk wat klachten voorbij komen.. ook hoop vragen van de partijen in de gemeenteraad.. hoe is het dan toch mogelijk dat dit beleid er doorheen is gekomen?? Het antwoord is uiteraard dat het college niet helemaal eerlijk is geweest tegen de raad, maar dan is de vraag, hoe het toch kan dat het college hier dan mee weg komt? Er wordt ook veel geklaagd over de informatievoorziening, inclusief door mijzelf, maar de gemeenteambtenaren wil ik het niet kwalijk nemen.. eerder medelijden met deze mensen die zelf ook slecht ingelicht worden natuurlijk en al deze vragen op zich afgevuurd krijgen..

Linda Heijnen Als nou eens iedere Rijswijker 1 parkeer vergunning koopt tegen normaal tarief en daar dan in heel Rijswijk mee kan parkeren ? Voor elke 2e auto dubbel elke 3e auto 3 dubbeltarief rekenen enz En parkeer automaat voor bezoekers van buiten Rijswijk Want eerdaags verschuift het probleem toch naar de volgende wijken !

Jense Dick Dat was ook het voorstel van Onafhankelijk Rijswijk. Zal niet veel extra parkeerruimte opleveren, maar voorkomt langdurig parkeren van onze Haagse buren. En daardoor is de parkeerchaos in Rijswijk 3 jaar geleden al weer, door gekomen. Overigens werd van mij verwacht dat ik dat had moeten voorkomen of dat dit binnen enkele maanden zou zijn opgelost….. 3 jaar verder…