De drie Rijswijkse buurtpreventieteams die actief zijn in de wijken Steenvoorde, Te Werve en Oud-Rijswijk kleden zich vanaf vandaag met de duidelijk herkenbare gele Buurtpreventie-jas.

De drie buurtpreventie coördinatoren: Erik van der Veer (links op de foto), Henk Weidema en Jan van der Aart(rechts) ontvingen uit handen van burgemeester Michel Bezuijen de eerste 30 nieuwe goed zichtbare jassen.

buurtpreventie-gele-jassen

Erik van der Veer: ”Het college, bij monde van de burgemeester, is een groot voorstander van dit participatieproject en ziet graag een uitrol over heel Rijswijk. Zo met de kou komen deze jassen goed van pas, en zomers halen we de binnenvoering er uit en kun je ze dan ook nog gebruiken. De jassen laten zien dat we professioneel te werk willen gaan en dat zou stimulerend kunnen werken.“

De coördinatoren maakten van de gelegenheid gebruik door een oproep te doen aan geïnteresseerde inwoners om zich aan te melden voor een buurtpreventieteam. Met name voor de wijken de Strijp, Leeuwendaal en Cromvliet is er behoefte aan inwoners die deel willen uitmaken van de op te zetten buurtpreventieteams in deze wijken. Ook het buurtpreventieteam van Te Werve kan nog wel een aantal nieuwe deelnemers gebruiken.

Aanmelden kan via: https://www.rijswijk.nl/inwoners/leven/veiligheid/buurtpreventie/aanmelden