Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft  opnieuw twintig jaar cel geëist tegen een inmiddels 50-jarige vrouw wegens de moord op haar ex-man op 24 december 2009 in Rijswijk. Dit blijkt uit een verklaring van het OM

Zij wordt als het brein en de organisator van de moord beschouwd. Tegen drie andere verdachten eiste de advocaat-generaal zestien, tien en acht jaar cel voor het medeplegen van doodslag. De man werd op 24 december 2009 dood aangetroffen in zijn huis. Hij werd gevonden door zijn zoon. Het slachtoffer en de vrouw lagen in scheiding.

In de visie van het OM zou de vrouw na de scheiding geen recht meer hebben op geld van het slachtoffer. Zij zou hem een lesje hebben willen leren en de andere verdachten hebben ingeschakeld. De vrouw zou hen met leugens en valse beloften tot hun daden hebben gebracht. Zo zou ze hebben gezegd dat haar man haar dochter seksueel zou hebben misbruikt en dat er een groot geldbedrag in zijn woning zou liggen.

Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde de vrouw eerder tot dezelfde straf als die vandaag is geëist voor het medeplegen van de moord. De andere verdachten kregen celstraffen tot 16 jaar opgelegd, eveneens voor het medeplegen van moord. Alle verdachten stelden beroep in cassatie in. De Hoge Raad oordeelde dat het hof de voorbedachte raad onvoldoende had gemotiveerd en wees de zaak terug. Over twee weken wordt de uitspraak verwacht.