De rechtbank van Den Haag heeft Modulus Plaspoelpolder BV onlangs officieel failliet verklaard. Dit nieuws deelde wethouder Rene van Hemert gisteren tijdens zijn bezoek in de Plaspoelpolder aan twee bedrijven.

Moldulus Plaspoelpolder bezit 21 panden in de Plaspoelpolder.  Modulus, gevestigd aan de Treubstraat 27, heeft 100 miljoen schuld. Curator Mr. M.C. Udink moet het bezit ter gelde maken om de bankschuld te betalen. Voor de ontwikkeling van de Plaspoelpolder kan dit een doorbraak betekenen.

Financier FGH Bank heeft een groot deel van zijn onderpand al rond 2010 geëxecuteerd. Nu resteren er nog 21 objecten, in de Rijswijkse Plaspoelpolder. De totale bankenschuld bedraagt ongeveer 100 miljoen euro. In samenspraak met de crediteuren worden de panden verkocht.

Voor de gemeente Rijswijk en de Urbanisator ontstaat er nu een goede mogelijkheid om met de nieuwe eigenaren de herontwikkeling van de Plaspoelpolder in een stroomversnelling te brengen. De eerste gesprekken gaan hierover al binnenkort plaatsvinden.