De reacties over de verkiezingsuitslag van diverse betrokkenen druppelen binnen. We hebben alvast de eerste quotes van de burgemeester en van de lijsttrekkers van twee nieuwkomers in de raad, Bjorn Lugthart (Wij.) en Marc Weterings (RijswijksBelang), voor u verzameld.

Burgemeester Bezuijen is gematigd tevreden over de opkomst van 51,5% in Rijswijk: “Ik had op meer gehoopt, maar het is blijkbaar moeilijk om mensen naar het stemhokje te krijgen. Ik ben in ieder geval tevreden dat het boven 50% is”, was te lezen op twitter.

Bjorn Lugthart (Wij.)meldde aan het Rijswijks Dagblad: “We komen met 4 nieuw binnen in een compleet versnipperd landschap. Top prestatie. Jij, de kracht van Wij, heeft gewerkt.”

Marc Weterings (RijswijksBelang) was enorm blij met zijn twee zetels: “Bedankt stemmers van RijswijksBelang voor het vertrouwen. Uit het niets naar 2 zetels. De inkt van de notariële akte was nog nat, de partij is net een jaar oud en u geeft ons uw vertrouwen voor de komende 4 jaar. RijswijksBelang gaat knokken voor uw wensen. Nu ben ik trots als een pauw. Ook de felicitaties aan BvR en WIJ”, aldus een opgetogen Weterings.