Als het aan projectleider Koen Bos ligt, wordt het speelplein van de Rijswijkse Petrusschool, aan de Johan Brouwerstraat in Steenvoorde Zuid, omgetoverd tot een groene oase van verblijf- en speelplezier, compleet met water, fruitbomen en andere educatieve ontplooiingsmogelijkheden.

Uiteindelijk moet het “terug naar de natuur”-gevoel in deze voor Rijswijk toch druk bevolkte wijk weer een beetje voor de schoolgaande kinderen terug te vinden zijn.

Edward den Heeten, directeur van de Petrusschool, gaf het startsein aan de Rijswijkse wethouders Nicole Dierdorp en Björn Lugthart om de eerste boom te planten. Waarop deze de kinderen opriepen een helpende hand te bieden. Björn stond al gauw het zweet op zijn voorhoofd en de mooi gelakte nagels van Nicole Dierdorp vertoonden al gauw een zwart randje.

Met een kruiwagen, schepjes, harkjes en veel enthousiasme werd tenslotte de plantklus geklaard. Dit alles onder het toeziend oog van Hoogheemraad Marcel Houtzager van het Hoogheemraadschap Delfland, Onno Boks en Trix Alexander van Bewonersorganisatie Steenvoorde Zuid en projectleider Koen Bos. Als het aan Koen ligt zal Rijswijk, al bekend om zijn groen, straks weer een mooi groen schoolplein hieraan toe kunnen voegen.

Het was tevens de start van de samenwerking tussen de Petrusschool en de Bewonersorganisatie Steenvoorde Zuid ( BOSZ ).

Kijk ook naar de videoreportage op: https://www.youtube.com/watch?v=iAa9kX_bGyc 

Foto’s en video: Wim Mecksenaar