Vanwege het trieste overlijden van Gijs van Wijk publiceert het Rijswijks Dagblad een interview dat René Marquard eerder dit jaar had met deze markante man.

Hij is al jarenlang sportleerkracht in het Speciaal Onderwijs en in die hoedanigheid kwam Gijs van Wijk tot het organiseren van het SGK Muziekgala in de Rijswijkse Schouwburg.
Gijs van Wijk: ”Bijna twintig jaar geleden verhuisden we van Leidschendam naar Rijswijk en kwamen op een vliegveld te wonen en wel Ypenburg. In het begin woonden we in de rimboe maar langzamerhand werd Ypenburg een mooie woonwijk met waterpartijen en brede lanen. Ook de huizen die gebouwd werden waren van goede kwaliteit en mooi van ontwerp. Met buren organiseerden we straatspeeldagen en sportfeesten voor de bewoners van Ypenburg. We hebben er jaren fijn gewoond op de Anthony Fokkersingel maar toen moest de Gemeente Den Haag zo nodig ons annexeren, werden we Hagenaar. Na een harde strijd samen (bewoners) met het Gemeente Bestuur hebben we toch verloren op 1 stem na in de eerste kamer. Jammer want we hadden het ongelooflijk naar ons zin en het contact met de burgemeester en wethouders was plezierig.”

Lee Towers
“Door mijn werk (G-voetbal),” vervolgt Van Wijk. “kwam ik in contact met Lee Towers en zodoende organiseerden we samen met Ronald Boers en Leen een feestavond voor 680 mensen met een verstandelijke beperking. Het SGK Muziekgala in de Rijswijkse Schouwburg te Rijswijk was voor ons het hoogtepunt in Rijswijk. De medewerkers van de Rijswijkse Schouwburg hebben gratis hun medewerking gegeven om deze avond tot een groot succes te maken. Het gemeentebestuur gaf subsidie en vele winkelketens ondersteunden deze fantastische avond met producten in natura. Vele grote artiesten traden hier belangeloos op zoals Nick en Simon, Jan Smit, Walter Kroes, Anita Meijer, George Baker, Frans Bauer en vele anderen. Lee Towers was de grote man die voor ons de deuren deed openen (hulde aan hem). Deze avond wordt om de 2 jaar georganiseerd, daar het hard werken is om deze avond geheel kosteloos te organiseren. Grote sponsoren zoals Plus Rijswijk, Albert Heijn, Sir Winston Leisure, MBP (Meeuwisse BV) zijn belangrijk voor deze unieke avond. Hopelijk komt er nog een 11e editie in april 2018! Daarom onze mooiste plek in Rijswijk is De Rijswijkse Schouwburg.”