Apenkooien en sporten. Voor de jongere en de oudere jeugd. Op 6 locaties worden momenteel ‘sportfeestjes’ georganiseerd. In Rijswijk gebeurt dat in de gymzalen van BS Het Kristal en het Stanislas College. Leuk voor een verjaardagsfeestje, maar ook voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest.

“De meeste jongeren bij de Sportfeestje zijn tussen de 6 en de 12 jaar”, vertelt organisator Koen Oexman van de Sportief Besteed Groep. “Maar ouder kan ook. Geen probleem. We organiseren voor de jongste groepen het apenkooien waarbij we de gymzaal helemaal vol zetten met toestellen en apparatuur. Goed voor minimaal twee uur sportplezier. Maar er kan ook gekozen worden voor een bepaalde sport. Eigenlijk alle sporten, behalve zwemmen en bowlen. Populair zijn onder meer het basketbal en het James Bond spel. De gymzalen worden omgebouwd in een spelparadijs met muziek onder begeleiding van twee enthousiaste en bekwame vakdocenten. Maar een sportfeestje is ook door ons te organiseren op een eigen gekozen locatie.”

Koen vervolgt. “De sportfeestjes zijn feestjes zonder ouders. We merken dat kinderen zich onbewust dan vrijer voelen en ten volle kunnen genieten van het sportfeestje van een vriendje, vriendinnetje of klasgenootje of natuurlijk het eigen feestje. Natuurlijk mogen de ouders van de jarige wel aanwezig zijn. De organisatie verzorgt de uitnodigingen. Ook daar hoeven de ouders niets aan te doen. Maar vergeet niet dat wij ook voor oudere kinderen of volwassenen een leuk sportfeestje kunnen bouwen.”
Wil je meer weten over het ‘Sportfeestje’?

Ga naar www.sportfeestjes.nl of naar de Facebook pagina https://www.facebook.com/Sportfeestjes/