Na de bekendmaking dat Ed Braam, fractievoorzitter van Beter voor Rijswijk, dat hij op de kandidatenlijst stond van de landelijke PVV, had iedereen een mening klaar over hem. Blijdschap vanuit Rijswijk bij de aanhangers van Beter voor Rijswijk, maar ook minder positieve berichten vanuit andere Rijswijkse politieke geledingen.

Ed Braam: ”Ik ben zeer vereerd met een plaats op de kandidatenlijst van de PVV. Een mooi team met heel veel politieke ervaring. Dat wekt vertrouwen. De kiezers zullen dat vast waarderen. De afgelopen dagen heb ik erg veel felicitaties ontvangen, zowel binnen als buiten de politiek. Uitgerekend de negatieve reacties komen vanuit de politiek. Vooral de vergelijking die met Beter voor Rijswijk wordt gemaakt is flauw. Ik ben de enige die op de PVV lijst staat. De andere raadsleden maken zelf uit of zij zich willen aansluiten bij een landelijke partij of niet. Ik heb die ambities wel en Beter voor Rijswijk blijft gewoon die sterke lokale partij die de problemen benoemt en met oplossingen komt voor zaken binnen onze gemeente Rijswijk.”

Binnenkort zal Braam PVV campagne gaan voeren en daarnaast ook actief moete zijn als gemeenteraadslid en lid van de Provinciale Staten. “De verkiezingen voor Europa en twee maal de provincie ben ik niet vergeten. Het zal zeker opnieuw een claim leggen op de schaarse vrije tijd die ik heb als hypotheekadviseur. Ik hoop vooral dat ik in deze drukke periode nog een beetje tijd overhoud voor vrouw en kinderen. Ik wil niet die man zijn die zondag het vlees snijdt. Iedereen die mij kent weet dat ik de spanningsboog voor mezelf graag opvoer. Ik zoek graag grenzen op en dat gaat goed. Het is soms moeilijk voor mijn familie en vrienden. Die zien mij niet zo vaak of ze moeten me net even op de vrijdag of zaterdagavond tegenkomen in één van de gezellige cafés in Rijswijk. Een van de leuke bijzaken is dat je op iedere verjaardag erg veel gespreksstof hebt.”

Kindje
“Ik sta op plek 41. Peilingen geven de PVV 33 tot 37 zetels. De kans is klein. Mocht ik worden gekozen, dan ga ik er 100% voor. Beter voor Rijswijk blijft mijn kindje. Daar zal ik me als fractievoorzitter ook voor blijven inzetten. Juist de combinaties Statenlid/Raadslid en Tweede Kamerlid/Raadslid worden gezien als de beste combinaties om de problemen op gemeenteniveau te ervaren en oplossingen daarvoor op nationaal niveau te bedenken.”