In de bibliotheken in Rijswijk, Leidschendam en Voorburg staan PressReader-computers. Op deze computers biedt de Bibliotheek aan de Vliet duizenden digitale kranten en tijdschriften uit heel de wereld aan. Uw favoriete krant of blad, uit welk land dan ook, leest u gratis op de PressReader-computer.

Bijna 6100 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen in meer dan 54 talen. PressReader is een bijna onuitputtelijke gratis nieuwsbron. In totaal zijn er 18 kranten en tijdschriften in het Nederlands aanwezig in de PressReader. Maar u kunt ook verder van huis terecht: van Albanië tot Zimbabwe en van Zambia tot Algerije. Het nieuws uit vrijwel ieder land ter wereld staat in de PressReader.

Behalve dat u de kranten en tijdschriften kunt lezen in de bibliotheek, is het ook mogelijk die via de app te downloaden en te lezen, waar dan ook, direct of op een later moment.

Het enige wat u hoeft te doen is één keer per week in de bibliotheek verbinding te maken met het wifi-netwerk van de bibliotheek. Vervolgens kunt u een week lang vanuit huis of onderweg alle kranten en tijdschriften downloaden, zoals de NRC, De Telegraaf of uw favoriete buitenlandse krant of tijdschrift.