Doodschop in Rijswijk haalt zelfs het NOS Journaal

Doodschop in Rijswijk haalt zelfs het NOS Journaal

 De doodschop tijdens de amateurwedstrijd Te Werve tegen Sportlust ‘46 op sportpark Vredenburch in Rijswijk, waarover wij gisteren hebben bericht, haalde vanavond ook het NOS Journaal van 20 uur. Kijk vanaf minuut 15 https://www.npo.nl/nos-journaal/09-04-2018/POW_03689618
In heel Nederland is geschokt gereageerd op de beelden, die door Sportlust TV zijn gemaakt en op YouTube inmiddels 140.000 keer zijn bekeken.

De dader, een verdediger van Te Werve uit Rijswijk, is door zijn club voorlopig geschorst. De KNVB onderzoekt het incident. “De beelden kunnen daarbij als bewijsmateriaal dienen,” zo heeft de voetbalbond aan de NOS laten weten. Het slachtoffer, Rick Wils, zou ook aangifte kunnen doen van mishandeling, maar hij twijfelt daar nog over. “Ik zie geen meerwaarde om hem ook nog op een ander vlak te straffen, maar tegelijkertijd wil ik ook dat hij dit nooit bij iemand anders doet,” aldus de speler uit Woerden op de website van de NOS.

In de 26e minuut van de wedstrijd in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal kreeg Wils plotseling een doodschop tegen het kuitbeen. U ziet het incident in de 18e seconde van bijgaande video in het strafschopgebied gebeuren. De scheidsrechter staat op dat moment met zijn rug naar de beide spelers en is geen getuige van de doodschop.

Kijk ook naar het item dat de NOS op haar website zette met reacties: https://nos.nl/artikel/2226599-rick-speelde-gewoon-door-na-doodschop-ik-wilde-die-winnende-nog-maken.html 

Bron: Dagblad070

 

Share This