Wil je een schone leefomgeving in Rijswijk? Elke Rijswijker kan daar aan bijdragen. Doe dus mee aan de de vijftiende editie van de Rijswijkse Week van Nederland Schoon van maandag 20 t/m zaterdag 25 maart 2017.

Een rondzwervend blikje in de struiken? Uitgetrapte peuken in de goot? Zwerfafval is voor veel mensen een grote ergernis. Medewerkers van de gemeente zetten zich dagelijks in om de hoeveelheid zwerfafval beperkt te houden en de buitenruimtes schoon te houden, ook in uw buurt. Maar iedereen kan bijdragen aan een schone leefomgeving! Daarom organiseert de gemeente Rijswijk van maandag 20 t/m zaterdag 25 maart 2017 de vijftiende editie van de Rijswijkse Week van Nederland Schoon.

Een week vol schoonmaakacties
In die week vinden in heel Rijswijk schoonmaakacties plaats. Scholen, verenigingen en buurtbewoners: allemaal zetten zij zich  in voor een straat, plantsoen of park zonder zwerfafval, door een schoonmaakactie te organiseren. De week wordt op zaterdag 25 maart afgesloten met de Landelijke Opschoondag. Niet alleen in Rijswijk, maar in heel Nederland laten bewoners, verenigingen en scholen dan het effect van schoon zien. Doet u ook mee?

Gewoon gezellig
U kunt zelf bepalen hoe u de actie invult, zolang het maar bijdraagt aan een schone leefomgeving. U kunt bijvoorbeeld met uw (sport)vereniging aan de slag of in uw eigen straat met buurtbewoners. Dat levert niet alleen een schone straat op, het is natuurlijk ook gewoon gezellig.

Als gemeente faciliteren wij uw actie met de benodigde schoonmaakmaterialen, zoals grijpers, hesjes en vuilniszakken. Het verzamelde afval halen wij na afloop natuurlijk op. En natuurlijk ontvangen alle deelnemers een leuk bedankje.

Meld uw actie aan
Aanmelden kan simpel door het formulier in te vullen op www.rijswijk.nl/aanmelding-actie.  De gemeente neemt vervolgens contact met u op. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u ook een email sturen naar [email protected](link stuurt een e-mail) of telefonisch contact opnemen met het Klant Contact Centrum (tel. 14070).

We hopen op vele deelnemers. Want zwerfvuil is niet gewoon. Samen houden we Rijswijk schoon!