Waar zijn alle Haagse vrijmarkten op Koningsdag?

20 April 2024, 12:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
The Hague & Partners

Verspreid door de stad zijn er op Koningsdag enkele tientallen vrijmarkten. Wil je weten waar die allemaal zijn? Op de website Denhaag.com vind je het complete overzicht van de vrijmarkten in Den Haag. De vrijmarkten zijn van 9.00 tot 16.00 uur.

De gemeente Den Haag heeft een aantal regels opgesteld voor de vrijmarkten. Zo mogen mensen in de dagen vóór Koningsdag geen plek vrijhouden of alvast spullen neerzetten voor de vrijmarkt. Op Koningsdag is iedereen vanaf 07.30 uur welkom om een plek op de stoep uit te kiezen. De weg moet altijd vrij blijven voor brandweer, ambulances en politie. Hou rekening met de winkeliers en de bewoners in de omgeving. Houd deuren en looproutes vrij. 

De vrijmarkt is voor inwoners die hun spullen willen verkopen. Het is dus niet voor bedrijven. Handelaren mogen op de vrijmarkt alleen spullen verkopen als ze daar een vergunning voor hebben.

Op 27 april zijn er nog veel andere activiteiten in Den Haag, zoals de Nationale Geraniummarkt op het Lange Voorhout, de Koningskermis op het Malieveld, de kermis op het Frederik Hendrikplein, Koningsdagvaarten door de Haagse grachten en het festival NMNH Kingsdag in het Zuiderpark.