Tentoonstelling over afval in het water in stadhuis Den Haag

17 November 2022, 10:23 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Het Atrium in het stadhuis van Den Haag staat de komende maand in het teken van afval in het water en op het strand. Op de tentoonstelling ‘Schoon, doen we toch gewoon?’ staan de mensen centraal die zich inzetten om het Haagse water schoon te houden. Wethouder Anne Mulder heeft woensdag de tentoonstelling geopend.

"Veel afval belandt nog steeds in het water. Vaak is één windvlaag al genoeg om een nieuwe lading flesjes, blikjes en verpakkingen in het water te blazen. Dieren kunnen erin stikken en daarnaast is het slecht voor de waterkwaliteit. Ook bevat veel zwerfafval plastic en dat breekt niet af in de natuur", aldus Mulder. "Gelukkig zijn er veel initiatieven opgestart die zorgen voor een afvalvrije natuur. In de tentoonstelling komen verschillende mensen, organisaties en initiatieven aan bod die het Haagse water, het strand en de zee schoonhouden. Opruimacties op het strand, SUPpen door de grachten van Den Haag, vissen naar zwerfafval vanaf een rondvaartboot of surfen op een board gemaakt van afval, het komt allemaal voorbij. Ik ben ontzettend dankbaar dat veel mensen zich inzetten voor het schoonhouden van ons water."

De tentoonstelling is onderdeel van de gelijknamige campagne van de gemeente. De campagne vertelt de verhalen van al die mensen die bezig zijn om te stad schoon te houden. Niet alleen straatvegers en vuilnisophalers. Maar ook de mensen die geven om hun buurt en zelf de handen uit de mouwen steken. De expositie is te zien tot en met 14 december.