Bed & Breakfast voor bijen bij Stadsboerderijen Den Haag

14 April 2024, 09:12 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Bij tien Stadsboerderijen in Den Haag zijn Bed & Breakfast-kastjes opgehangen voor wilde bijen. Wethouder Robert Barker van Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu hielp mee bij het ophangen van het laatste kastje bij de Stadsboerderij Molenweide in Laak. Ook bij de educatieve tuinen Kornoelje en Hildebrandplein zijn bijenkasten van de organisatie BeeGrateful geplaatst.

Wilde bijen zoals de rosse metselbij, zandbijen en hommels hebben het moeilijk om te overleven, geschikte nesten en voldoende voedsel te vinden. Helemaal in een versteende omgeving. De Stadsboerderijen en Milieueducatie helpen de wilde bijen met de B&B-kastjes. Bijen zijn erg belangrijk voor de bestuiving van planten en bomen.

Aan de onderkant van de kasten zit een QR-code die mensen kunnen scannen om meer te weten te komen over de bijen. De komende week (15 tot 24 april) staan de Stadsboerderijen in het telen van de Nationale Bijentelling. De locaties kunnen ook nog wel wat hulp gebruiken bij de aanleg van extra groene en fleurige plekjes.