De economie is na jaren van malaise weer aangetrokken en dat heeft zeker ook zijn weerslag gehad op de woningmarkt. Jarenlang daalden de prijzen van woningen en was de omlooptijd van de verkoop van woningen nog nooit zo hoog geweest.

“Daar is verandering in gekomen,” vertelt Jay Busselaar van O&V Makelaars in Rijswijk. “Het is goedkoper om de hypotheek af te sluiten vanwege een lagere hypotheekrente, de prijzen van de huizen gaan omhoog en we hebben huizen maar kort in ons bestand staan, omdat er veel belangstelling is. In de eerste dagen van de verkoop, nadat de woning op Funda is gekomen, kan het voorkomen dat er tientallen potentiële kopers tegelijkertijd in een huis rondlopen. Mensen zijn bereid om meer te betalen voor een huis omdat er meer zekerheid is door een aantrekkende economie en de lage rentestand.”

Onderhandelen
Door enkele maatregelen van de overheid komt het voor dat er behoorlijke huurverhogingen zijn. “Voor velen is dat een reden om te gaan kopen in plaats van te blijven huren”, aldus Busselaar. “Er zijn voor mensen verschillende redenen om een nieuw huis te kopen. De overeenstemming van een aan- en/of verkoop van een huis kan binnen een dag bereikt zijn. De markt is er momenteel naar dat het zo snel kan gaan. Geweldig voor de huizenmarkt, maar ook voor de woningzoeker en woningverkoper. Maar soms loont het om nog even te wachten, want de vraagprijs wordt regelmatig geboden of zelfs overboden bij een aantrekkelijk object.”

o-v-makelaars

Trend
Busselaar: “Er is momenteel een trend gaande dat veel mensen een huis willen hebben dat ‘kant-en-klaar’ is. Niet klussen, want daar is geen tijd voor. De mensen zoeken steeds meer het gemak op, zeker met de bestaande woningen in de markt. Natuurlijk zijn er altijd mensen die bestaande woningen geheel naar hun smaak willen inrichten. Maar we zien het wel steeds minder gebeuren in de regio. Deze woningzoekers willen wij graag helpen in de zoektocht naar een geschikte woning.”

Op de foto (vlnr): Darryl Lackner, Peter Paul Bijlstra en Jay Busselaar

 

Makelaarskantoor Van Oosterom en Verhagen is een kantoor met zeer veel ervaring. Zij zijn aangesloten bij de NVM. Zij zijn een kantoor waar service met een hoofdletter S geschreven staat.  Een kantoor dat meer doet dan het aankopen of verkopen van uw woning. Een kantoor dat zeer actief met u meedenkt en meewerkt. Om er voor te zorgen dat u uiteindelijk tevreden naar huis gaat.

Op dit moment werken er 20 enthousiaste medewerkers op het kantoor aan de Willemstraat 27 in het oude centrum van Rijswijk. Een dynamisch team. Makelaarskantoor Van Oosterom en Verhagen staat midden in de wereld van het wonen, werken en winkelen. Het werkgebied is de regio Haaglanden. Het kantoor is zes dagen per week geopend.

De kracht van het kantoor is dat zijn alles op het gebied van de woningmarkt onder 1 dak hebben: ervaring in én kennis van de woningmarkt, een onafhankelijk verzekeringskantoor, de samenwerking met de Hypotheekshop, een uitgebreide verhuisservice en een enthousiast en ervaren team. Om u van dienst te zijn. Van Oosterom en Verhagen, meer dan makelaars alleen.

Voor meer informatie: www.ovmak.nl