‘De Comphaan: werken met succes in RijswijkBuiten’. De tekst van de folder dekt de lading volledig. RijswijkBuiten is een woonwijk waar de media niet over uitgeschreven lijken te raken. De woningen verkopen als warme broodjes en de duurzaamheid is de eyecatcher van ‘de wijk vol met nieuwe energie’. Op het perceel naast Groenrijk verrijzen straks 72 unieke bedrijfsunits. De verkoop van de eerste 16 bedrijfsunits -eerste fase- loopt goed.

“Net als naar Harbour Village in het havengebied van Rijswijk, is er nu ook veel vraag naar bedrijfsunits voor bewoners van RijswijkBuiten,” vertelt Han Smits, projectontwikkelaar van Heembouw Ontwikkeling. “De naam Comphaan is makkelijk te verklaren. ‘Comp’ als in kompaan en company, en de ‘haan’ ligt voor de hand in het gebied van Rijswijk dat ’t Haantje heet.” De ligging van de Comphaan is ook ideaal. “‘Dichtbij voor de bewoners van RijswijkBuiten, die dicht bij huis willen werken. Naar je werk lopen, wie wil dat nu niet? Maar ook voor bewoners van Rijswijk en daarbuiten. De ligging vlakbij de uitvalswegen is perfect. En het openbaar vervoer is eveneens dichtbij.”

“Iedereen moet hier kunnen werken. Daar is in de verschillende units rekening mee gehouden.”

Identiteit
Net als bij Harbour Village wordt er nu ook weer gebruik gemaakt van de Unit Configurator. Dan kunnen de ondernemers zelf online ruimten indelen en bekijken. “Het is mooi als ook de bedrijven, net als de woningen in RijswijkBuiten, een eigen identiteit krijgen. Daarom is er ook hier gekozen voor diversiteit. Het bedrijf bepaalt alles zelf maar wij willen wel dat het aanzicht met de bedrijven naast elkaar niet te veel op elkaar lijkt.” De units zijn geschikt voor allerlei beroepsgroepen: van de hovenier tot schoonmaakbedrijf. “Iedereen moet hier kunnen werken. Daar is in de verschillende units rekening mee gehouden. En alles in te delen zoals de ondernemer dat wil.” De woonwijk RijswijkBuiten profileert zichzelf als een energie-neutrale wijk. Dat betekent dat de 16 units daarin niet achter kunnen blijven. “De panden zijn goed geïsoleerd en op de daken zijn zonnepanelen geïnstalleerd.”

De Comphaan wordt gebouwd in vier fasen. De verkoop van fase 1 is net gestart.

Net als bij het project Harbour Village wordt het financiële advies of hypothecaire financiering verzorgd door Rabobank regio Den Haag.

De makelaars die bij dit project betrokken, zijn: Frisia Makelaars, Rob Swart Makelaar & Taxateur. Voor meer informatie kunt u met hen contact opnemen.

Voor meer informatie: http://www.decomphaan.nl