Het nieuwe seizoen van de concertserie in de Bonifatiuskerk startte op zondagmiddag 14 januari om 15.00 uur met het Delfts Symphonie Orkest (DSO). Michel Bezuijen, burgemeester van Rijswijk, verrichtte de officiële opening van het inmiddels 14e seizoen van de concertserie Muziek in de Bonifatius in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk.

Onder leiding van dirigent Peter Gaasterland en met medewerking van hoboïste Pauline Oostenrijk speelde DSO de ouverture Corolian van Ludwig van Beethoven, hoboconcert KV 314 van Wolfgang Amadeus Mozart en Symfonie nr. 2 van Ludwig van Beethoven.

Het Delfts Symphonie Orkest, een amateurorkest dat is opgericht in 1919, bestaat uit ca. 70 leden. Peter Gaasterland is de vaste dirigent van het Delfts Symphonie Orkest. Pauline Oostenrijk ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs. Voordien had ze bij nationale en internationale concoursen al de nodige prijzen in de wacht gesleept. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 1995 is Pauline als solohoboïste verbonden aan het Residentie Orkest.

Foto’s en video zijn gemaakt door Wim Mecksenaar. Kijk hier voor de video: https://www.youtube.com/watch?v=lriVk4Gg5k4