Rijswijks Dagblad | Column Coen Sleddering: Laatste column voor de verkiezingen

Column Coen Sleddering: Laatste column voor de verkiezingen

mainImage
Column Coen Sleddering: Laatste column voor de verkiezingen

De laatste column voor de verkiezingen. Ik zou natuurlijk nogmaals de goede punten van de VVD naar voren kunnen brengen, maar het campagne team heeft intensief en goed werk geleverd dus dat doe ik niet nog eens over. Ik zou ook nog eens kunnen wijzen op de manier waarop het Rijswijkse stadsbestuur in het verleden heeft opgetreden in de dossiers Haaglandia en Pizzeria Cassanova. Maar ook dat standpunt is u genoegzaam bekend. Het zijn geen goede voorbeelden hoe je een stad moet besturen.

Ik zou ook een aantal opmerkingen kunnen maken over de samenstelling van het nieuwe College, maar dat doe ik niet. Het woord is nu eerst aan de kiezer. Daarna zien wij verder en moeten wij straks recht doen aan de wens van de kiezers.

Ik heb het liever over een mooi voorbeeld van het vrijwilligers werk in Rijswijk. André van Zomeren heeft het mooie initiatief genomen om voor Onderwatershof een elektrische duofiets in te zetten voor de bewoners met vrijwilligers achter het stuur en op de pedalen. Als succesvol inspirator en regelaar achter de Florencebus waarmee bustochten door het land kunnen worden gemaakt voor bewoners van zorginstellingen, zoekt hij het nu dichter bij huis en wel met die innovatieve fiets. De vrijwilliger stuurt en trapt, de oudere passagier kan lekker er naast zitten en genieten van bijvoorbeeld de natuur bij een mooi fietstochtje langs de Vliet. Als de oudere passagier het kan, kan hij of zij ook licht meetrappen en dat is weer goed voor de fitheid! Kortom een pracht initiatief!

Ik heb mij meteen opgegeven als vrijwilliger omdat ik moest denken aan mijn oude schoonmoeder. Die deed niets liever dan een tochtje maken met mij in de auto. Die fiets optie was er niet. Wel opvallend vond ik altijd dat zij niet de natuur in ging, maar liever langs oude plekken vol herinnering in Den Haag en Rijswijk. Door de herinneringen kwamen de verhalen. Over de leuke dingen, maar ook over de vervelende dingen zoals de periode in de oorlog. Het zijn daarom ook voor mij dierbare herinneringen geworden.
Wat is het toch goed om te zien dat vrijwilligers in Rijswijk zoals André dit soort zaken mogelijk maken en anderen stimuleren mee te doen. Laten wij straks na de verkiezingen veel aandacht geven aan dit soort vrijwilligerswerk. Niet alles hoeft door de overheid geregeld te worden, maar wel moeten wij drempels wegnemen en geen lastige bureaucratische regeltjes verzinnen voor dit zo nodige goede werk in onze gemeente!

Coen Sleddering


Foto: Digitaal Dagblad