De milde periode van het jaar gaat weer van start. De tijd van zoete lekkernij, lichtjes in de straten, cadeautjes kopen voor een ander, eten met familie en vrienden, herinneringen ophalen van het afgelopen jaar en de plannen voor het nieuwe jaar.

Misschien is november wel de drukste maand van het jaar vanwege de planning en in december komt de uitvoering.
Ik mag straks Sinterklaas weer welkom heten in Oud Rijswijk, een grote eer! Het is heerlijk om al die glunderende kinderen te zien en niet te vergeten altijd een opgetogen Sint met enthousiaste Pieten.

De Pieten hebben dit keer in ons dorpje een heuse Pieten werkplaats. Daar kunnen kinderen zien wat er door de Pieten allemaal voorbereid wordt en ze kunnen zelf ook van alles beleven als het Pietenhuis open is. Alle winkeliers werken op de achtergrond mee om het de Sint wat makkelijker te maken. Sommige Pieten gaan juist heel vroeg de winkels langs om cadeautjes te kopen en andere juist zo laat mogelijk, zodat de kinderen het niet zien. Een spannende tijd.

Ik kijk er erg naar uit en ben al bezig mijn verlanglijstje te maken, nou ja lijstje …. Het is best al een lijst.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over wat daarna volgt, nadat de Goedheiligman weer naar huis is, nog meer feest ! Wat een heerlijke tijd.

Fijne novembermaand allemaal…