De herfst is begonnen, de blaadjes worden wild uit de bomen geblazen en de regen, tja de regen, laat ik daar maar over ophouden. De dagen worden korter, de sfeer verandert. We moeten er allemaal nog aan wennen, wel of geen jas aan, paraplu mee of regenjas, en de antiekmarkt heeft de laatste woensdag gestaan, dus afscheid van de zomer is nu definitief.

Met de herfst bereiden we ons voor op het einde van het jaar, de lampjes komen weer in de straten, de lantaarns weer voor de deur, de kachel gaat aan, de kaarsen op tafel, stamppot komt weer op het menu, Chocomel wordt warme chocolademelk en de etalages veranderen naar wat komen gaat.

Voor de winkeliersvereniging is deze periode speciaal, zeker omdat er in die laatste maanden van het jaar altijd veel gebeurt. Allereerst kijken we uit naar de komst van Sinterklaas en het Pietenhuis, en als deze weer naar Spanje reist dan is het alweer bijna kerst. En kerst in Oud Rijswijk is Christmas Shopping Evening, stiekem ook wel Dickens-avond genoemd, op vrijdag 15 december (noteer de datum maar alvast). Achter de schermen wordt er superhard gewerkt om ook dit keer van de Dickens-avond een groot feest te maken. Er wacht een enorme verrassing voor groot en klein die avond, maar daar mag ik nu nog niets over zeggen. Dit vooruitzicht maakt een hoop goed in herfsttijd.

Dan is er nog wel een ander herfst“dingetje”, zoals dat tegenwoordig heet, onze penningmeester Jacques Monster gaat ons in november toch echt verlaten. Na jaren trouwe dienst legt hij zijn functie neer. De winkeliersvereniging zal hem missen, want jeetje wat kan deze man een hoop werk verzetten. Persoonlijk zal ik hem ook zeer zeker missen, Vijf jaar lang hebben we intensief met elkaar opgetrokken, altijd met goede zin en een hoop humor. Een opvolger hebben we nog niet gevonden, dat is ook nog wel een “dingetje”.

Interesse naar de functie van penningmeester? Mail naar [email protected]