Op donderdagavond 12 oktober wordt in de hal van Veurs Voorburg het benefiet Vliethuys-diner voor het Hospice gehouden. Bijna honderd gasten zullen aan het diner deelnemen. De opbrengst komt ten goede aan het verblijf van bewoners van het Vliethuys, die door omstandigheden niet draagkrachtig genoeg zijn om in het Hospice te verblijven.
Hospice het Vliethuys biedt zorg en ondersteuning aan mensen die ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden. Het benefiet-diner komt tot stand dankzij de docenten, leerlingen van Veurs Voorburg, diverse vrijwilligers en de chefkoks Erik Tas (Bij Erik), Leo van Langh (Brasserie De Koepel), Gijs Verbeek (Central Park), Niven (Niven Kunz), Ruben van Dieten, Jeroen van Brecht (Savarin) en Marko Karelse (Villa la Ruche).

Warm hart
,,We dragen het Hospice een warm hart toe’’, zegt Marko Karelse van Villa Ruche die onder de chefkoks een coordinerende rol had. ,,Na een bezoek aan het Vliethuys bleek hoe intensief de vrijwilligers zich daar zo belangeloos voor de bewoners inzetten. Ik krijg er nog kippenvel van. Dankzij hun inzet kregen de bewoners een rustig einde van hun leven. Dat heeft me bijzonder geraakt. Het is bijzonder mooi dat wij als chefkoks een steentje aan het Hospice kunnen bijdragen. We zien dit als vorm van sociaal ondernemen, die er bij mij en m’n collega’s goed inzit’’.

Ervaring
,,Het is geweldig wat de chefkoks allemaal voor ons willen doen’’, reageert Willy Blonk, voorzitter van het bestuur van het Hospice. ,,Zij leggen met hun ervaring en expertise een mooie basis voor het benefietdiner, waar naast de koks ook het lokale bedrijfsleven en gemeenschap zich aan heeft verbonden. We zijn alle sponsors, vrijwilligers, leerlingen en medewerkers van Veurs Voorburg bijzonder dankbaar’’.

foto Monique Brus