CDA raadslid Johanna Besteman vraagt via een motie tijdens de raadsvergadering van dinsdag 24 oktober aan het college om een neutrale partij in te schakelen die de verdere ontwikkeling van de Voorde vlot kan trekken. Waarbij nadrukkelijk oog is voor de monumentale status van de Voorde, de belangen van de ontwikkelaar, de bewoners en de gemeente en hierover terugkoppeling te geven aan de gemeenteraad voor het einde van dit jaar.

Bewoners van de Rijswijkse Presidentenbuurt, verenigd in het bewonerscomité “Voor een stijlvolle Voorde” zetten zich al sinds mei 2016 in voor de verdere ontwikkeling van landgoed de Voorde. Sindsdien is nauwelijks voortgang geboekt.

Besteman:“Het is zeer gewenst om zuinig te zijn op en zorgvuldig om te gaan met het Rijswijkse cultureel erfgoed. Er hebben daarom al veel gesprekken plaatsgevonden tussen gemeente en bewoners. Helaas lopen die gesprekken keer op keer op niets uit. Het is een langdurende traject en dit brengt veel onzekerheid met zich mee voor zowel de ontwikkelaar als de omwonenden. Door de gemeente zijn nog geen onomkeerbare stappen gezet.”