Soms komt de politie in aanraking met personen die zodanig bevuild zijn dat directe ‘actie’ nodig is. Zo ook woensdagochtend. Er werd een persoon als verdacht van winkeldiefstal aangehouden. Aan het bureau bleek de man een zodanige “geur” te verspreiden dat het voor de dienstdoende agenten een bijna ondoenlijke zaak was om in zijn nabijheid te verblijven. Overduidelijk had hij langere tijd niet gedoucht en zijn kleding verkeerde in ongeveer dezelfde vieze conditie. Als je als diender zo’n persoon moet verhoren dan is dat niet doenlijk.

Ondanks het feit dat deze persoon als verdachte aan ons bureau verbleef, ging een collega van ons team op zoek naar een setje kleding, maar aan het bureau hebben we dat gewoon niet.
Omdat de “nood” zo hoog was werd contact gezocht met onze buren, de “Kringloop DenHaag Outletstore” (foto) aan de De Bruynkopsstraat 2a te Rijswijk. Zij waren bereid om een setje kleding zoals een broek, T-shirt, trui en sokken te ‘leveren’, zodat onze “verdachte” na een opfrisbeurt onder de douche ook kon worden voorzien van een setje schone kleding.

Ondanks de omstandigheden van het strafrechtproces wordt zoals voor elke verdachte geldt deze zaak afgehandeld zoals dat gewoonlijk gebeurt. Daarbij doen we dan niet aan liefdadigheid.