De boormachine die vrijdag gedoopt werd heet ‘Cataharina-Amalia’, vernoemd naar de oudste dochter van onze koning en koningin. De boormachine gaat maandag aan de slag om ervoor te zorgen dat in 2020 Den Haag beter ontsloten gaat worden. Beschermvrouwe Ellen ten Damme, Haagse wethouder Boudewijn Revis en minister Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur en waterstaat) onthulden de naam van de boormachine.

In mei moeten de graafwerkzaamheden aan de oostkant van de Victory Boogie Woogietunnel voltooid zijn waarna de boormachine de terugweg zal aanvaarden. Pastoor Ad van der Helm zegende een houten beeld van de Heilige Barbara in. Gebruikelijk bij het begin van dit soort graafwerkzaamheden. De kosten van dit hele project bedragen rond de 640 miljoen euro. Ook werd de website www.waarisdeboor.nl onthuld. Zo kunnen belangstellenden de graafwerkzaamheden volgen.

Na de genodigden op een vrijdag kunnen belangstellenden een dag later vanaf 12.30 tot 16.30 uur uur een kijkje nemen bij de boormachine.