De laatste weken van december is het voor velen tijd geworden om terug te blikken op het afgelopen jaar en goede voornemens uit te spreken voor het nieuwe. Het Rijswijks Dagblad sprak verschillende Rijswijkers en blikte terug en vooruit. Tijd van bezinning.

Wij spraken met Marc Weterings, lijsttrekker van de nieuwe politie partij Rijswijks-Belang.

Wat was politiek gezien in 2017 het hoogtepunt in Rijswijk?
Marc Weterings: ”Hoogtepunt is de oprichting van Rijswijks-Belang. Binnen enkele maanden van een vereniging uitgroeien tot een echte lokale partij met op dit moment 50 leden die democratisch meebeslissen over de koers die de partij vaart. Andere hoogtepunten zijn de toegankelijkheid voor mindervalide en invalide mensen bij het Strandwalfestival. Door live opname van onze Michelle van der Berg. We willen ook extra toezicht in de Bogaard na berovingen en diefstal door het inspreken bij de raad door onze Claire van Dam. De veiligheid op de Haagweg/Hoornbrug. Al jaren gebeuren er geregeld ongelukken. Thomas Voshol zijn live opname heeft ervoor gezorgd dat er actie is ondernomen en het nog steeds onder de aandacht is. Ook voor het grondwater overlast probleem wil Rijswijks-Belang een plan van aanpak.”

Wat wil je graag anders zien in 2018 in Rijswijk?
“De aanpak van de leegstand In de Bogaard met invoering van de leegstandswet. We willen de Haagweg/Hoornbrug veiliger en verbeterpunten aanbrengen. Het parkeerbeleid moet op de schop en de blauwe zones moeten terug. We willen een ouderenloket introduceren in het stadhuis waar ouderen terecht kunnen met hun vragen.”

Wat worden de highlights voor het nieuwe jaar?
“Het highlight voor het nieuwe jaar: Met Rijswijks-Belang de verrassing gaan worden op 21 maart 2018 bij de gemeenteraadsverkiezing en vanaf 21 maart een helder en stevig geluid laten horen in de raad.”