De laatste weken van december is het voor velen tijd geworden om terug te blikken op het afgelopen jaar en goede voornemens uit te spreken voor het nieuwe. Het Rijswijks Dagblad sprak met (geboren) Rijswijkers en blikte terug en vooruit. Tijd van bezinning.

Ditmaal een gesprek van René Marquard met oud-burgemeester Ineke van der Wel.

Wat was het hoogte- en dieptepunt in 2017 in Rijswijk?
Ineke van der Wel: “Wanneer je tot de groep pensionado’s behoort, lijkt het alsof het leven een veel geleidelijker gang heeft. Lijkt, want dat komt natuurlijk vooral omdat je niet meer vol op het gas zit. Daarom is het ook moeilijker hoogte of dieptepunten te zien. En misschien is dat ook maar goed ook: want wat opeens en hoogtepunt lijkt, wordt even later al weer ingehaald door het volgende hoogtepunt. Zo gaat dat ook met dieptepunten. Veel van alles wat hoog of laag is ,wordt erg gehypet , hoe meer in het nieuws hoe meer hoogtepunt . Dus nee, echte hoogte-dieptepunten zul je van mij niet horen. Wel is een “dieptepunt ”dat we steeds meer op ons scherm zitten, we kijken elkaar niet meer aan en zien niet meer wat er in onze directe omgeving aan de hand is. Het iPhone scherm is onze nieuwe beeld religie en dat moet echt anders worden in 2018.”

Wat wil je graag anders zien in 2018 in Rijswijk?
“Meer persoonlijk contact, elkaar echt weer ontmoeten i.p.v. die “vrienden ”in de digitale wereld. Een goede buur is nog steeds beter dan een verre “vriend”. Privé loopt mijn leven altijd parallel aan mijn vrijwilligerswerk, dus ik hoop dat in dat werk alles weer met succes gaat verlopen: De Wijkcliëntenraad van Florence Nieuw Rijswijk, De Rijswijkse Uitdaging, de Sportief Besteed Groep, Don Bosco. Bovenal hoop ik op weer een mooi jaar met mijn familie, man, kinderen en kleinzoons. Gelukkig heb ik ook daar als pensionado meer tijd voor.”

Wat worden de highlights voor 2018?
“Een gemeenteraadsverkiezing met een uitslag die garant staat voor een krachtig gemeentebestuur dat hard aan de slag gaat met de regie in de ouderenzorg: De komende 10 jaar zal de vraag: hoe kunnen de Rijswijkse ouderen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen, plezier in het leven houden en niet vereenzamen hoog op de agenda moeten staan.“