Blessuretijd en verlenging wordt Te Werve fataal

10 June 2018, 09:55 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het is de voetballers van Te Werve niet gelukt om zich te handhaven in de Eerste Klasse. Zaterdag gingen de Rijswijkers in de halve finale van de nacompetitie op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Roda’46 na verlenging. En dat nadat de ploeg van Huib van Oostrom Soede tot diep in blessuretijd met 1-0 voor stond.

In de eerste helft kwamen de groen-witten op voorsprong door een rake vrije trap van Kaz van Oostrom Soede. Te Werve hield de 1-0 lang vast ondanks het feit dat Ismael Blackshaw halverwege het tweede bedrijf met twee domme gele kaarten van het veld werd gestuurd. De Rijswijkse mannen hielden de tegenstander tot de blessuretijd van scoren af en leken daarmee het Eerste Klasse ticket te behouden. In de zevende minuut van de blessuretijd (!) ging het toch nog mis en kwamen de gasten in extremis langszij. In de verlenging moesten de tien spelers van Te Werve alsnog buigen voor Roda’46 en daarmee is degradatie naar de Tweede Klasse een triest feit.