Ook Wij. Rijswijk lijsttrekker Bjorn Lugthart was er vanochtend vroeg bij. Om 08.00 uur verscheen de man die de afgelopen jaren als partijloos wethouder actief was, op het Stadhuis aan het Bogaardplein.

“Ik denk dat we alles uit de kast gehaald hebben gehaald wat we hadden”, vertelt Lugthart over de campagne die Wij. heeft gedraaid. “We hebben de Rijswijkers verteld wat we als politieke beweging te bieden hebben. De kandidaats raadsleden hebben zich ook goed weten neer te zetten. Ik ben erg trots op ze en denk dat de Rijswijkers hen vandaag ook weten te vinden op het stembiljet.“

Over het politieke landschap in Rijswijk zei Lugthart: “Het zijn belangrijke verkiezingen. In Rijswijk heb je de landelijke partijen en lokale partijen. Die lokale partijen zijn ook heel divers. Van partijen die heel erg op veiligheid en ‘de eigen waarden’ en het eigen gelijk zitten, tot partijen die veel meer de verbinding willen maken. Er samen met alle Rijswijkers iets van willen maken. Ik reken Wij. Rijswijk tot die laatste groep en ik denk dat de meeste Rijswijkers er ook samen iets van willen maken. Het gaat erom dat Jij, de Rijswijker, de kracht van Wij., van Rijswijk, wil zijn.”

Wat denkt en hoopt Lugthart voor vandaag?
Lugthart: “Als vanavond de stembureaus sluiten om 21 uur dan weten we later op de avond hoe Rijswijk de komende 4 jaar bestuurd gaat worden. Ik denk dat elke stem vandaag gaat tellen dus ik hoop dat ook dat iedereen de moeite neemt te komen. Laat je stem klinken! Wij. heeft vijftig toppers in de aanbieding. Kies maar!”

En wat betreft de uitslag?
“Vanavond hoop ik dat Wij. Rijswijk de grootse partij voor de komende 4 jaar in Rijswijk zal zijn.”

Ook de gemeente was aanwezig en interviewde de lijsttrekker: https://www.facebook.com/RijswijkKiest2018/videos/612414765765092/