Op 7 november is de bijeenkomst ‘Ondernemers Alert’. Tijdens deze bijeenkomst voor ondernemers in Rijswijk wordt het ‘onzichtbare zichtbaar’ gemaakt, om zo samen ondermijnende criminaliteit tegen te gaan.

De gemeente Rijswijk is blij met de bedrijven in de stad, waaronder die in de bedrijventerreinen, zoals de Plaspoelpolder. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de economie. Tegelijkertijd vinden we het ook belangrijk dat bedrijven zich aan de regels houden. Dat zorgt voor een veilig woon- en leefklimaat.

Wat is ondermijnende criminaliteit?
Een autogarage of restaurant waar nooit een klant binnenkomt. Een wasserette die overdag nooit open is. Een verhuurde loods met afgeplakte ramen. Zomaar een aantal voorbeelden die in uw omgeving kunnen voorkomen en op mogelijke criminele activiteiten kunnen wijzen als witwassen, hennepteelt of het doorvoeren van illegale goederen. Dit noemen we ondermijnende criminaliteit.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Rijswijk en de Bedrijven Belangenbehartiging Rijswijk (BBR). Tijdens de bijeenkomst maken we het ‘onzichtbare zichtbaar’. U krijgt uitleg over wat ondermijnende criminaliteit precies is en hoe u signalen kunt herkennen. Ook gaan we in op de vraag wat u als ondernemer kunt doen als u met ondermijnende criminaliteit wordt geconfronteerd. Gastspreker is Jan Tromp, Volkskrantjournalist en mede-auteur van het boek ‘De Achterkant van Nederland’. Naast de gemeente Rijswijk en de BBR zijn onder andere de politie en het Openbaar Ministerie aanwezig om met u in gesprek te gaan.

De bijeenkomst vindt plaats op een toepasselijke locatie, in een pand waar in 2015 een grote hennepkwekerij is opgerold (Frijdastraat 6-12 in Rijswijk). Het programma start om 16.00 uur en duurt tot 19:00 uur.