Beter voor Rijswijk ziet mogelijkheden voor de promotie van kunst in Rijswijk. Op Facebook beschrijft de partij opties om dit te bewerkstelligen. Zo staat BvR achter een idee van Rijswijker Hans Paping om van het stationsplein een kunstplein te maken.

“Er staan vele honderden kunstobjecten in Rijswijk”, schrijft Beter voor Rijswijk op haar Facebook pagina. “Veelal verstopt of als sluitstuk van een project zomaar ergens neergezet. BvR ziet mogelijkheden om de kunstuitingen beter tot hun recht te laten komen.”

Als praktisch voorbeeld noemt fractievoorzitter Ed Braam het stationsplein. “Maak van het saaie stationsplein een mooi kunstplein. Zet naast de gestapelde mannen andere kunst. Bijvoorbeeld het beeld van de pinguïns uit het winkelcentrum dat nu op de werf staat. Ook het stuk beton bij de brandweer (zie foto) dat nu niet opvalt komt bloeit dan weer op. Zelfs de helaas gesloopte ballen die voor de Schilp stonden en de recent gesloopte koepel bij Don Bosco zouden dan waardevol blijken.”

Dit idee is afkomstig van Rijswijker Hans Paping die blij is dat zijn plan gehoor heeft gevonden bij Beter voor Rijswijk. “Ik ben blij dat er een partij is die veel van mijn ideeën ondersteunt. Dit idee hoeft niet veel te kosten. De kunst is er al. Alleen verstopt in Rijswijk. Kunst moet leven”, aldus Paping in het artikel van Beter van Rijswijk op Facebook.