Na een geslaagde 2016 editie in Oud-Beijerland organiseren de vier fietscrossverenigingen van Zuid-Holland wederom, onder auspiciën van de KNWU, het BMX BCiM Zuid-Holland Kampioenschap. Oorspronkelijk was de wedstrijd dit jaar op de nieuwe baan in Barendrecht gepland maar wegens vertraging in de aanleg van de baan zal de wedstrijd dit jaar in Rijswijk worden gehouden.

Rijders in diverse leeftijdsklassen rijden meerdere manches en streven ernaar als kampioen van Zuid-Holland te eindigen. BMX fietscrossen staat garant voor spektakel en spanning tot het laatste moment. BMX Fietscross is een Olympische sport.

Uniek in Zuid-Holland is de gezamenlijke organisatie waar ieder jaar de vier verenigingen hun vrijwilligers voor de wedstrijddag beschikbaar stellen om Jury-, EHBO- en andere baandiensten te verrichten. De toegang om deze wedstrijden bij te wonen is voor iedereen gratis.

De organisatie is content met de toezegging van het advies- en interim-bureau BCiM om wederom als hoofdsponsor van dit evenement op te treden. BCiM geeft praktische organisatieadviezen en verricht interim-management-activiteiten. Naast de hoofdsponsor wil de organisatie vooral ook lokale ondernemers de kans bieden om zich te profileren bij dit evenement.

Het BCiM Zuid-Holland Kampioenschap wordt gereden op zaterdag 14 oktober 2017 bij FietsCrossClub Rijswijk aan de Oude Zwethpad 10. De wedstrijd zal omstreeks 10:30 starten en de finales zullen omstreeks 15:00 worden gereden. De prijzen worden dit jaar uitgereikt door Wethouder Sport van Rijswijk, de heer René van Hemert.

Heb je als lokale ondernemer interesse voor sponsoring of voor het plaatsen van een stand neem dan contact op met FietsCrossClub Rijswijk via [email protected]

De komende 2 edities van de BCiM ZHK BMX zullen in Barendrecht (2018) en Zoetermeer (2019) worden gehouden.