In het clubgebouw van wielervereniging RWV De Spartaan hebben 30 vertegenwoordigers van Rijswijkse sportclubs met sportwethouder René van Hemert gesproken over de nieuwe Sport- en Beweegnota. Mede door deze nota moeten de Rijswijkers gezonder gaan leven.

Van Hemert gaf ook een inkijkje waar het Rijswijks College heen wil. Deze willen het liefst, zoals ook in Den Haag gebeurt, naar ‘Buurthuizen van de toekomst’, waar verschillende instanties overdag gebruik kunnen maken van de sportaccommodaties.

Het Rijswijks Dagblad vroeg aan Bas Contact, voorzitter van honk- en softbalvereniging Red Lions, naar zijn ervaringen van de avond. “”Het was een mooie bijeenkomst. Allereerst voor mij een kennismaking met het sportieve leven binnen Rijswijk. Wat een diversiteit. Dit zouden we veel vaker moeten doen. Er is gekeken gemeente- en vereniging breed, wat gaat goed en wat kan beter, waarbij ik de indruk heb dat er een redelijke grote groep verenigingen gezond is en er aanleiding is tot groei. Wat nog onduidelijk is welke groei we fysiek kunnen doormaken, ten gevolge van de ontwikkeling van bijvoorbeeld Rijswijk zuid. 10000 nieuwe bewoners, de komende jaren. Daar zal een deel van nadrukkelijk willen sporten. Welke sporten willen ze dan en is er ruimte voor groei? Duidelijk is ook dat de besturen meer willen en zullen moeten samenwerken. Afgesproken is dat ik mijn ervaring rondom Den Haag en SHS (Samenwerkende Haagse Sporttalentverenigingen) ga inbrengen en input ga leveren aan de sportnota. Een mooie uitdaging.”

Bij de bewoners, raadsleden, verenigingen en organisaties worden dit kalenderjaar nog ideeën opgehaald. In 2017 wordt een voorlopige versie van de sport- en beweegnota met verschillende partijen besproken, waarna media april er een definitieve nota wordt geschreven die in mei in de gemeenteraad wordt voorgelegd.