Badmintonner Erik Meijs is donderdagavond overleden aan de gevolgen van een zwaar auto-ongeluk in Duitsland. Iedereen in badmintonland maar ook daarbuiten is men diep bedroefd over het overlijden van Meijs. De Rijswijkse badmintonclub BC Randstand meldt op Facebook: “Stil van… Verschrikkelijk nieuws…”

De 26-jarige Zoetermeerder stond in de file toen een vrachtwagen op hem inreed. Meijs was op dat moment onderweg naar een training van zijn ploeg BC Beuel uit Bonn waar hij kopman was en met zijn club koploper was in de Bundesliga. Hij werd per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Duisburg vervoerd waar hij later op de dag aan zijn verwondingen bezweek.
De club BC Buel heeft aangekondigd zijn vriendin financieel te steunen. Zij was zwanger en verwacht haar kind in februari.

Meijs won op 12 augustus van dit jaar nog zijn tweede internationale toernooi in Nieuw Zeeland: de Waikato International in Hamilton. In mei 2017 was hij ook al de beste bij een toernooi in Slovenië. Op de nationale ranking was hij, na Rijswijker Mark Caljouw, de nummer twee.

Bron: Zoetermeers Dagblad