Wilhelmus-trainer Haico Herbert vergeleek de Rijswijkse scheidsrechter Jos Straver, na afloop van de 0-1 nederlaag tegen nummer laatst Voorschoten’97, met iemand die net een bordeel binnenstapte. ,,Deze man wordt opgewonden van zichzelf en zoekt daarvoor de bevrediging door op zondagmiddag een wedstrijd kapot te fluiten,” zei Herbert, die met rood wegens aanmerkingen op de leiding werd weggestuurd.

,,Accoord, ik vroeg of hij na de rode kaart voor Jake Smart soms de kolder in zijn kop had,” vervolgde Herbert. ,,Natuurlijk is zo’n opmerking niet slim, maar de overtreding van Smart was niet eens een gele kaart waard. Dit sloeg werkelijk allemaal nergens op. Straver is al jarenlang op deze wijze actief. Ik begrijp niet dat iedereen bij de bond dit allemaal maar laat gebeuren.”

Naast het inderdaad opmerkelijke gedrag van Straver had Herbert vanmiddag nog een ander probleem, namelijk dat zijn elftal zijn normale niveau niet haalde. ,,We hebben slecht gespeeld,” treurde de Voorburgse oefemeester. ,,Deze nederlaag was ook te wijten aan de juiste instelling, waardoor we kostbare punten verspeelden.

foto RD: Jos Straver (foto) zorgde met zijn beslissingen voor de nodige irritatie