Veel raadsleden, collegeleden en personeel waren dinsdag 25 oktober aanwezig bij het afscheid van Anne de Baat als gemeentesecretaris van Rijswijk. Hij zal per 1 november starten als gemeentesecretaris van Capelle aan den IJssel

Anne de Baat was 12 jaar de gemeentesecretaris van Rijswijk. In deze periode heeft de gemeente en de gemeentelijke organisatie zich sterk ontwikkeld. De organisatie werkt nu volgens de principes van het opgave gestuurd werken waarin participatie van o.a. burgers een belangrijke rol heeft en de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk RijswijkBuiten die aangestuurd wordt vanuit het projectbureau RijswijkBuiten.

Burgemeester Bezuijen karaktiseerde Anne de Baat in zijn speech als “een klassieke gemeentesecretaris”. In deze kwalificering kon Anne de Baat zich helemaal vinden. Mede gemeentesecretaris Henny Koek (Zoetermeer) benadrukte vooral de verbindende kracht van Anne de Baat.

De Haaglandse kring van gemeentesecretarissen is door zijn inzet een sterke club geworden. Uit handen van de burgmeester ontving hij een gekleurde ets van het oude paleis Huis te Nieuburch en Rijswijkse vulpen. Anne de Baat dankte de bestuurders en medewerkers voor de samenwerking en kijkt uit naar de start van zijn nieuwe uitdaging in Capelle.