In het begin van dit jaar werd hij uitgeroepen tot beste Rijswijkse Sporter van 2015. Wat zijn we trots dat we een schaker in onze stad hebben die behoort tot een van de beste van de wereld.

Het Rijswijks Dagblad vroeg Giri natuurlijk ook nog even hoe het is om zo’n (Rijswijkse) prijs te winnen en genomineerd te worden.

Het jaar is nog niet om, maar hoe kijk je terug op 2016? Wat was je hoogtepunt? Anish Giri: “Ik had wat ups en downs, mijn hoogtepunt was een tweede plek in een toptoernooi in Moskopu, de Tal Memorial na een reeks slechte resultaten waardoor ik zelfs even uit de top 10 van de wereld verdween. Een comeback is nooit makkelijk en ik ben blij dat ik nu weer in de top 10 van de wereld sta en hopelijk is het vanaf nu weer klimmen.”

Op 30 januari 2016 werd jij gekozen tot de beste Rijswijkse Sporter over het jaar 2015. Je kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar wat was je gevoel op dat moment? “Ik vond het fantastisch. Ik heb een heel drukk schema met allerlei toernooien en trainingen, dus ik kon er inderdaad helaas niet bij zijn. Mijn moeder was er wel bij en ze was ook heel trots. De prijs waardeer ik enorm en het is mooi dat er ook belangstelling is voor schaken bij ons in Rijswijk.”

Hoe belangrijk is het dat je genomineerd wordt voor de Rijswijkse Sportprijs?“Heel erg belangrijk. Ik hoop dat er meer mensen zijn die zien dat er met schaken veel te bereiken is en hopelijk zijn er steeds meer schakers en schaakfans in Nederland ook bij de jeugd!.”

Het laatste nieuws van jou is………………….. “Ik ben twee maanden geleden vader geworden van een jongetje!”

Anish, gefeliciteerd namens de redactie van www.rijswijksdagblad.nl

Hiermee doen we tegelijkertijd een oproep om een succesvolle sporter/sportploeg uit Rijswijk te nomineren voor de Sportprijs in Rijswijk 2016.

Ga naar https://www.facebook.com/rijswijksesportprijs/

Tekst: René Marquard