De Rijswijkse PvdA heeft op 22 november de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Unaniem is besloten dat Andy Kooy de lijst gaat trekken. Andy is geen nieuwkomer in de Rijswijkse politiek. Hij was een aantal jaren voorzitter van de afdeling en volgt de politieke ontwikkelingen in Rijswijk op de voet. Met Andy presenteert de Rijswijkse PvdA wederom een gedreven politicus die de komende jaren haar belangrijkste gezicht wordt.

De huidige fractievoorzitter, Wil van Nunen, heeft vanwege andere drukke werkzaamheden besloten zich niet kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap. Zij staat op plek 3 en zal in de nieuwe fractie zorgen voor ervaring en continuïteit.

De top-5 van de lijst bestaat verder uit Rick Krumeich (2), Erik van der Veer (4) en Irene Jansen (5). Rick en Irene zijn nieuwkomers in de Rijswijkse politiek. Nadere informatie over alle kandidaten is te vinden op de website: www.rijswijk.pvda.nl

Yvonne Hagenaars en Jos Bolte hebben besloten zich niet weer verkiesbaar te stellen. Zij blijven wel actief in de Rijswijkse PvdA.

Tijdens de vergadering op 22 november is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Dit wordt binnenkort gepresenteerd.

Met deze kandidaten en op basis van het nieuwe verkiezingsprogramma zal de Rijswijkse PvdA er ook in de komende jaren voor staan dat iedere Rijswijker kan meedoen.