De Algemene Waterschapspartij Delfland vraagt mensen die eendenlroos zien dit te melden bij hen. Als het er lang ligt gaat het rotten en stinken, en er komt geen zonlicht meer in de sloot. Kroos is een woekerende exoot, die in de hand moet worden gehouden.

Met steeds vaker warme en zonnige zomers lijkt het eendenkroos ook steeds harder te groeien. Als de sloot langer dan een paar dagen helemaal bedekt is, verandert het leven onderwater al.

Vroeger lette Delfland alleen op de doorstroming, nu wordt ook de gevolgen van te veel kroos voor de waternatuur in ogenschouw genomen. Extra doorspoelen geeft soms een vermindering van het groene probleem.

Wilt u helpen? Het is belangrijk om kroos te melden. Want er zijn een paar duizend kilometer sloten in Delfland, dus ga er maar aan staan om die allemaal in de gaten te houden. Meld daarom het kroos bij u in de buurt op de website van Delfland: https://www.hhdelfland.nl/ik-wil-iets-melden (klik op: “exotische planten en dieren”).

De Algemene Waterschapspartij Delfland ontvangt ook graag uw foto’s met eendenkroos, uiteraard met datum en locatie. Wij kunnen dan bij Delfland om aandacht vragen voor het eendenkroos.

Kroosfoto’s mailen naar de AWP Delfland: [email protected]

Foto: AWP Delfland