Rijswijks Dagblad | Zorgen en woede van burgers over illegale dump in Rijswijk

Zorgen en woede van burgers over illegale dump in Rijswijk

mainImage
Zorgen en woede van burgers over illegale dump in Rijswijk

Een oplettende inwoner van Rijswijk is woedend over de vondst van chemisch afval. Ron Sebastiaan stuurde ons een berichtje en foto van wat hij aantrof bij kinderboerderij Het Akkertje.

“Op Tweede Paasdag liep ik met de kleine langs de kinderboerderij”, aldus Ron Sebastiaan. “Zag ik dat iemand daar containers met een chemische stof had gedumpt. Het lag tussen het hertenverblijf en de vijver. Heb de gemeente ervan op de hoogte gesteld en die hebben het weggehaald.”

De Rijswijker vindt dat de gemeente te weinig doet aan preventie van dit soort incidenten. “Deze containers breng je niet met de fiets. Er moet een auto geparkeerd hebben gestaan. Een goede kwaliteit camera en het uitlezen daarvan had al geholpen. Verder heeft Rijswijk heel weinig handhavers. Ook op andere plekken met illegale dump zou het helpen als er meer ogen en oren op straat zijn. En daarnaast is het overigens ook aan ons burgers om hier alert op te zijn.”

Op de vraag of het in verband met de privacy wenselijk is om overal camera’s op te hangen, zegt Ron Sebastiaan: “Een terechte vraag. Er zijn tegenwoordig slimme camera’s die aangaan als er iets gebeurt. Daarnaast is er een plicht om de beelden zsm te verwijderen. 100% voorkomen kun je het nooit, maar iets meer inspanning dan een paar handhavers mag je als burger toch wel verwachten.”


Foto: Digitaal Dagblad