Zaterdag uitleg over fotograferen van sterren bij ABA

mainImage
Zaterdag uitleg over fotograferen van sterren bij ABA

Op de tweede avond van de Landelijke Sterrenkijkdagen krijgen bezoekers zaterdagavond bij de Rijswijkse Pétanque Club ABA de kans om bij helder weer nevels, sterrenhopen, planeten en sterrenstelsels te bewonderen. Daarnaast geeft Sterrenwacht Rijswijk een presentatie over het heelal en uitleg over astrofotografie, oftewel het fotograferen van sterren.

ABA aan het Lupinepad 1 in Rijswijk is ook dit jaar weer een van de gastheren van de Landelijke Sterrenkijkdagen. Op zowel het buitenterrein als binnen in het boulodrome van de Rijswijkse Pétanque Club verzorgt Sterrenwacht Rijswijk een presentatie over het heelal. De leden en donateurs laten u vanaf 20:00 uur een kijkje nemen in de wereld van de sterrenkunde. Op de buitenbanen staan deze avonden diverse telescopen opgesteld. Het belooft helder weer te worden dus staan de telescopen op diverse objecten als nevels, sterrenhopen, planeten en sterrenstelsels gericht. Kijk en ontdek de sterren.

Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het fotograferen van de sterrenhemel met behulp van een telescoop en een digitale camera, astrofotografie genaamd. Een hobby die in Nederland steeds populairder wordt.

ABA ligt aan het Lupinepad 1 in Rijswijk. Als u met de auto komt, kunt u parkeren bij Sport- en Welzijnscentrum ‘De Schilp’, Schaapweg 4, Rijswijk.


| Foto: Digitaal Dagblad