Winkelcentrum Oud Rijswijk behoudt keurmerk en is nog steeds veilig en schoon

mainImage
Winkelcentrum Oud Rijswijk behoudt keurmerk en is nog steeds veilig en schoon

Winkelcentrum Oud Rijswijk behaalde op 1 november 2017 de hercertificering van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Vorige week maandag ontvingen alle partijen van de KVO werkgroep het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen uit handen van burgemeester Michel Bezuijen.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen staat voor een schoon, heel en veilig winkelgebied. De hercertificering geeft aan dat alle betrokken partijen, Gemeente Rijswijk, Stichting Winkelcentrum Historisch Rijswijk, Politie eenheid Den Haag Team Rijswijk en Veiligheidsregio Haaglanden, samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid in het winkelgebied te verbeteren. Zo is er overleg over verbetering van de parkeerrouteaanduiding, de politie en de gemeente hebben diverse preventieacties uitgevoerd, de gemeente geeft extra aandacht aan het schoonmaken van het winkelgebied en verduidelijken dat fietsers te gast zijn in het voetgangersgebied.

Onder de ondernemers heeft ruim 80% een veilig gevoel in winkelcentrum Oud Rijswijk. Ook uit de cijfers van politie blijkt dat het winkelcentrum Oud Rijswijk minimaal te maken heeft met criminaliteit. Kortom de veiligheid van ondernemers en consumenten is goed op orde.

De KVO werkgroep gaat de komende jaren actief aan de slag met de volgende punten: Ondernemers en consumenten worden bewust gemaakt van mogelijke risico’s op het gebied van fietsendiefstal, zakkenrollerij en diefstal uit auto’s. Ondernemers gaan trainingen volgen om correct om te gaan met agressief gedrag en winkeldiefstal. Het laatste deel van de parkeerrouteaanduiding op de Haagweg wordt gerealiseerd. Er wordt gekeken of het aantal fietsstallingen uitgebreid kan worden.

Op foto: Van links naar rechts: Vivienne Medik (EZ gemeente Rijswijk), Michel Bezuijen(Burgemeester), Nicolet van Graafeiland(Voorzitter Stichting Winkelcentrum Historisch Rijswijk), Eric Wilderbeek (Centrummanager winkelgebied Oud Rijswijk), Marian Zaal (Politie teamchef Rijswijk), Duncan van de Laar(Teamhoofd bij Veiligheidsregio Haaglanden).

Foto: Gemeente Rijswijk/Erwin Dijkgraaf


Foto: Digitaal Dagblad