Winkelcentrum In de Bogaard ‘in beweging’

mainImage
Winkelcentrum In de Bogaard ‘in beweging’

55 jaar oud en nog steeds springlevend. Alhoewel de publieke opinie zich soms tegen het winkelcentrum In de Bogaard keert, zijn de voortekenen gunstig. De activiteiten vanwege het 55-jarig bestaan werden zeer goed bezocht en de toekomstplannen die door het Rijswijks College zijn vrijgegeven, geven vastgoedeigenaren, ondernemers en betrokken Rijswijkers veel hoop. “Zolang er beweging blijft zitten in de plannen, komt het allemaal goed met ons winkelcentrum.”

Gesprekspartners zijn Merlijn van der Laak (foto hierboven), centrum manager van het winkelcentrum, en Fred Karremans, voorzitter van de winkeliersvereniging. “Het zijn drukke weken geweest vanwege ons 55e verjaardag,” vertelt Van der Laak. “maar het is het allemaal waard geweest. De activiteiten die we georganiseerd hebben zijn druk bezocht en we hebben veel positieve feedback gehad. We begonnen slecht aan de activiteiten in het eerste weekend vanwege het slechte weer, maar als je dan ziet hoeveel mensen er dan toch komen naar de activiteiten van de Ontdekkers en de oldtimershow. Geweldig. Jammer genoeg hebben we vanwege de storm de drive in bioscoop moeten afblazen, maar deze wordt vandaag ingehaald. We hebben voor verschillende doelgroepen, van jong tot oud, wat gedaan. Van de populaire vlogger Furtjuh alias Rutger Vink tot het ontbijt voor ouderen waar ook wethouder Jorke van der Pol aanschoof.”


De populaire vlogger Furtjuh alias Rutger Vink

Verbinden
“De nieuwe plannen voor de Bogaard zijn natuurlijk een mooi cadeautje voor onze verjaardag”, vertelt Fred Karremans, voorzitter van de winkeliersvereniging. “Doordat er nu in een deel van de Bogaard woningen worden gerealiseerd, gaan we terug naar de situatie van twintig jaar geleden. We gaan nu ook functies toevoegen aan het centrum. We willen graag verbinden. Winkelen, ontmoeten, verblijven en vermaken. Dat zijn de zaken waar we op in gaan zetten in de toekomst. Doordat er meer woningen komen is er automatisch meer traffic. We hebben het ‘geluk’ dat de leegstand voornamelijk is geclusterd in en om de Terp. Maar we hebben nog steeds zo’n honderd winkels. De leegstand is er voornamelijk omdat de V&D veel vloeroppervlakte had. En daar kijkt men naar bij het bepalen van leegstand. In de basis is er een goed centrum.”

"GRATIS PARKEREN BESTAAT NIET"

Perspectief
“De visie op het Bogaardgebied is in samenspraak met de 12 eigenaren van het winkelcentrum gemaakt,” vervolgt Van der Laak. Dat biedt zeer zeker perspectief. De snelheid van ontwikkelingen moet erin blijven. Straks eerst het Bogaardplein, dan de Bogaard zelf met de transformatie van De Terp, en tenslotte naar wij hopen het maaiveld naast de Bogaard op de Beatrixlaan. Wanneer voor het principe van het maaiveld wordt gekozen schuiven de rijbanen op waardoor het centrum z’n vijftig meter extra krijgt om zich te ‘manifesteren’”


Fred Karremans, voorzitter van de winkeliersvereniging van winkelcentrum In de Bogaard, krijgt een mooi cadeau van de gemeente Rijswijk

Betaald parkeren
Wanneer over de problemen in de Bogaard wordt gesproken heeft men het veelal over het betaald parkeren. “Gratis parkeren bestaat niet,” zegt Van der Laak met stelligheid. “De parkeergarages zijn niet van de gemeente of van de winkeliers. Het zal betaald moeten worden. Door de gemeente, de ondernemers, de eigenaren van het vastgoed of het winkelend publiek. Wel hebben de ondernemers de wens om op korte termijn een vast tarief vast te stellen voor drie uur. € 2,50 voor drie uur parkeren moet in onze gedachten mogelijk zijn. Nu is dat een euro voor 29 minuten. Dat wordt voor ons een speerpunt om voor elkaar te krijgen.”

De komende weken zijn er ook weer verschillende activiteiten in Winkelcentrum In de Bogaard. Op 25 oktober is er de Halloween Shopping Night met onder andere de Griezelbus van Paul van Loon en een spectaculair optreden van Light in Motion.


Foto: Digitaal Dagblad